Архива 2009

Дечја етно кућица

Дечја етно кућица

ЈП „Београдска тврђава“, у сарадњи са Етносалоном „Здраво живо“ и уз подршку Секретаријата за културу града Београда, током лета 2009. године организовало је Радионице заната за децу предшколског и школског узраста у оквиру „Дечје етно кућице“ на Горњем граду Београдске тврђаве.

 

У оквиру Радионице, деца су осликавала предмете и производила сувенире од природних материјала. Радило се оловком, дрвеним и воденим бојама, темперама, акрилним бојама и бојама за стакло. Материјали са којима се радило су: папири разних врста (прилагођени техници рада), дрво (сувенирски предмети), стаклене посуде и дрвене дашчице на којима су деца осмишљавала слику према облику даске.

 

Деца су била у прилици да дају своје виђење Београдске тврђаве и парка Калемегдан, а теме рада били су и народни мотиви, сеоски мотиви, као и слободне теме. Рад са децом одвијао се по групама, темама и техникама. Сваком детету се приступа појединачно, на њему прихватљив начин. Сваког другог викенда мајстори старих заната водили су посебне радионице заната. Деци је презентовано пустовање вуне (Софија Левај), грнчарија (Дарко Тешић), техника мозаика (Петар Вујошевић), као и техника веза (Драгана Костадиновић).

 

Кроз Дечју етно кућицу месечно је пролазило око 150-оро деце. Најмлађи полазник је имао две, а најстарији 15 година.

 

Програм је реализован на Горњем граду Београдске тврђаве од 17. јуна до 15. септембра сваког дана (осим понедељка и уторка), од 16.00 до 20.00 часова.

Пријава за Newsletter

Будите у току са дешавањима и новостима из Београдске тврђаве. За пријаву једноставно укуцајте Ваш е-mail