Сувенирница у Унутрашњој Стамбол капији
Сувенирница у Унутрашњој Стамбол капији

Сувенирница у Унутрашњој Стамбол капији

Са циљем да новим садржајима оплемени простор који је донедавно био затворен за јавност, ЈП “Београдска тврђава” отворило је 15. децембра 2008. године сувенирницу, у рестаурираном простору унутрашње Стамбол капије.


У сувенирници посетиоци могу да виде сетове уникатних столова, столица и шкриња, практичне предмете и вајарска дела. Београђани и њихови гости ту ће пронаћи аутентичне, уникатне, већином ручно рађене сувенире од материјала карактеристичних за наше поднебље, као и разгледнице, мапе, водиче, публикације и монографије о Београдској тврђави и Београду.

 

Намера је да се понудом нових сувенира отворе врата младим уметницима, али и да се Београђанима и свим гостима нашег града понуде оригинални сувенири Београдске тврђаве које представљају права мала уметничка дела.

 

Сви сувенири, као и публикације у издању ЈП „Београдска тврђава“ могу се наћи у Сувенирници по веома приступачним ценама.

 

Током летње сезоне, Сувенирница је отворена сваког дана од 11 до 19 часова, док је у зимском периоду радно време од 10h до 17h.

Пријава за Newsletter

Будите у току са дешавањима и новостима из Београдске тврђаве. За пријаву једноставно укуцајте Ваш е-mail