Прва изложба у мултифункционалној сали / ελληνική
Прва изложба у мултифункционалној сали

Прва изложба у мултифункционалној сали

Изложба „Градови и тргови Медитерана“ Архитектонског факултета у Београду прва је изложба коју ће посетиоци моћи да виде у мултифункционалној сали Куле Небојше на Доњем граду Београдске тврђаве.

 

Изложба је отворена 25. маја 2011. године, када је посетиоцима презентована и књига „Градови и тргови Медитерана“. У књизи су представљена архитектонска решења студената и њихово виђење заштите и развоја Медитерана, решења за шеталишта и тргове приморских места, као и тргове на води.

 

Аутори књиге су проф. др Владан Ђокић и асистент Милица Милојевић, док су за поставку изложбе били задужени професор мр Бранко Павић и асистент Милица Милојевић.

 

У мултифункционалној сали на Доњем граду Београдске тврђаве изложено је 30 радова три генерације студената мастер програма Архитектонског факултета (од 2007. до 2009. године). Студенти су у властитој истраживачкој акцији осмислили тему и формулисали смернице за интервенцију на конкретној локацији. У оквиру пројекта, за студенте су организоване радионице и боравак на локалитетима који су предмет њиховог рада (Скадарско језеро, Будва и Бококоторски залив). Заједнички боравак на предметним локацијама, у специфичкој атмосфери и минимално усмераваним активностима омогућио је доживљај атмосфере, са једне стране тимски, а са друге индивидуално што се пренело и неговало кроз рад у студију.

 

Изложба може да се погледа до 25. јуна 2011. године. Изложбу су реализовали ЈП „Београдска тврђава“ и Архитектонски факултет у Београду.

 

Ова поставка уједно је и прва изложба која је презентована у недовршеној мултифункционалној сали Куле Небојше на Доњем граду. Са циљем коначног уређења, пројектом је предвиђено да се у следећој фази заврше радови на мултифункционалној сали која је пројектована као простор за одржавање различитих програма из области културе (изожбе, представе, перформанси, концерти, модне ревије, промоције књига) и организовање трибина и научних скупова.

Пријава за Newsletter

Будите у току са дешавањима и новостима из Београдске тврђаве. За пријаву једноставно укуцајте Ваш е-mail