Додатни инфо Манифестације

Гвоздени престо на Калемегдану
Игра престола - Гвоздени престо у Београду

Гвоздени престо на Калемегдану

Београд, 3. јун 2014. године - Гвоздени престо из HBO серије „Игра престола“ представљен је на Калемегдану, и за све љубитеље биће изложен у Музичком павиљону до среде, 4. јуна 2014. године. Долазак трона повезан је са хуманитарном акцијом за настрадале у поплавама. Грађани се могу фотографисати на трону слањем СМС-а на 1003.

После Будимпеште, Пољске, Румуније, Холандије и Хрватске, Гвоздени престо из серије „Игра престола“ свечано је приказан у престоници Србије, код Музичког павиљона где се окупио велики број љубитеља серије са жељом да се сликају на трону. Обожаваоци екранизованог циклуса романа Џорџа Р.Р. Мартина “Песма леда и ватре“ моћи ће да “заузму” Престо и да накратко завладају фантастичним светом Вестероса.

Престо из серије “Игра престола" изазвао је велико интересовање. Љубитељи серијала чекали су у редовима да би бар накратко осетили “моћ” чувеног Престола око кога се, већ четврту сезону, бори неколико племићких породица из Вестероса.

Гвоздени престо, изложен у Музичком павиљону, представља реплику оригинала из серије. Направљен је у природној величини, висок је 220 центиметара, широк 165, а дугачак 185 центиметара. Његова тежина је 135 килограма.

Пријава за Newsletter

Будите у току са дешавањима и новостима из Београдске тврђаве. За пријаву једноставно укуцајте Ваш е-mail