Бугарски градови - древност која живи
ИЗЛОЖБЕ НА ОТВОРЕНОМ

Бугарски градови - древност која живи

Београд, 5. јун 2014. године - Поводом бугарског националног празника Дана Свете браће Ћирила и Методија, Дана словенске писмености и бугарске културе, на Савском шеталишту на Калемегдану отворена је изложба "Бугарски градови - древност која живи".
 
"Само пре десетак дана обележили смо најомиљенији и највољенији бугарски национални празник, ова изложба је наш скромни покушај да у срцу Београда, у дивном парку изузетног кутлурно историјског споменика покажемо не само фотографије бугарских градова и фасаде на којима је осликан карактер различитих епоха, него и културно стање, континуитет живота града, однос према материјалном наслеђу", рекао је на отварању изложбе амбасадор Бугарске у Београду Ангел Димитров.

Посетиоци Калемегдана моћи ће да се упознају са градовима једне од најстаријих европских земаља, која је била насељена још у праисторијско доба и богата је материјалним наслеђем свих епоха познатих у европском Југоистоку.

Изложба ће моћи да се погледа до 30. јуна 2014. године. Изложбу реализује амбасада Републике Бугарске у Београду, у сарадњи са Јавним предузећем "Београдска тврђава".

Пријава за Newsletter

Будите у току са дешавањима и новостима из Београдске тврђаве. За пријаву једноставно укуцајте Ваш е-mail