Додатни инфо Музичко сценска делатност

Бајага и инструктори - У Доњем граду, код брда за размишљање…
Концерти на Београдској тврђави

Бајага и инструктори - У Доњем граду, код брда за размишљање…

 

 

Београд, 24.06.2013 - Група Бајага и Инструктори одржала је 22. јуна 2013. године концерт на Доњем граду Београдске тврђаве пред око 30.000 људи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Foto: Tanjug / Dragan Stanković

 

Извор: www.b92.net

 

Након наступа бендова "Бомбај штампа", "Ева Браун" и "Sharks, Snakes & Planes", у 21.30 на сцену су изашли Момчило Бајагић, певач и гитариста Жика Миленковић, басиста Мирослав Цветковић – Цвеле, клавијатуриста Саша Локнер, бубњар Чеда Мацура и гитариста Марко Њежић – Кића.

 

"Драги Београђани, сваки сусрет са вама за нас је незабораван. Нека тако буде и вечерас. Уживајте уз Бајагу и Инструкторе", поздравио је публику Миленковић и засвирали су "442 до Београда".

 

 bajaga

Foto: Tanjug / Dragan Stanković

 

Добродошлицу публици пожелео је и Бајага: "Добро вече, драги наши! Много је лепо свирати код куће. Хвала вам што сте дошли у овој врелој ноћи". Уследила је нумера "Ред и мир" коју дуго нису изводили.


"Mи смо путници кроз простор и време пошто постојимо већ 28 година и увек имамо испред себе младу публику. Зато нас уопште не занима што године пролазе", најавио је Миленковић хит "Године пролазе".


Киша чини се да никоме није сметала. Публика је чак уживала у освежењу и скакала уз познате
песме "Верујем, не верујем", "Горе, доле", "Лепа Јања, рибарева кћи".  

 

bajaga2
Foto: Tanjug / Dragan Stanković

Миленковић је отпевао "Ко ме тер`o" a затим је позвао да им се придруже глумац и некадашњи члан ЕКВ-а Срђан Жика Тодоровић и басиста "ЈУ групе" Живорад Жика Јелић, п асу заједно извели "Живот је некад сив, некад жут"


Следиле су "Весесла песма", "Музика на струју", уз кишу и ретко који кишобран.


"Неће дуго, распитали смо се. Не може нам киша ништа. То су специјални ефекти. Хвала за освежење", узвикивали су Инструктори са сцене бодрећи већ мокру публику, која изгледа није
марила због лошег времена.


Са фронтменом "Плавог оркестра" Сашом Лошићем Лошом, Бајага је отпевао "А ти се нећеш вратити", а "220 у волтима", "Плави сафир" и "Ти се љубиш" означили су крај званичног дела концерта који је био праћен јаком кишом, грмљавином, севањем муња и вриштањем људи који су тражили још музике.


Бајага и Инструктори су се вратили са хитовима "Тишина", "Тамара". Скакало се уз "Моји другови" по пљуску и плесало уз "Откад тебе волим".


Скроз мокри фанови желели су и други бис и награђени су познатим хитовима "Само нам је љубав потребна" и "Зажмури".

 bajaga4

 

Бајага: Певали смо на „крилима“ публике

Извор: www.novosti.rs

 

 

Момчило Бајагић, за "Новости", о утисцима, дан после спектакла на Калишу: Колико смо бринулизбог кише, на крају је и пљусак деловао као наручени специјални ефекат.

 

bajaga3

Фото: М. Лабудовић

 

ДАН после спектакуларног концерта који су Бајага и „Инструктори" у суботу вече одржали пред 30.000 људи на Доњем граду Калемегдана, фронтмен бенда Момчило Бајагић за "Новости" "сређује утиске" и, не скидајући осмех с лица, каже да је све било феноменално. Ни пљусак који је публику "умио" до голе коже никоме није сметао.

- Колико смо бринули због кише, на крају је и пљусак деловао као наручени специјални ефекат - каже Бајага. - Подсетило ме мало на онај кишни Ташмајдан 1985. Изгледа да нам је суђено да у Београду велики концерт радимо уз кишу, али било је одлично. Публика је била фантастична, остали су мокри на киши, свака им част!

 

bajaga5

На питање који би тренутак издвојио као посебан, Момчило каже да их је било неколико, али је нестваран био онај кад је певао песму "Град":

- У њој има стих "На небу севнула је муња...", а у том тренутку је стварно на небу севнула огромна муња. И сви су били одушевљени.

"Инструктори" су "прашили" на Калишу готово три сата, али је грмљавина "успела" да скрати концерт за три песме.

- Одсвирали смо готово све што смо планирали, али смо имали у плану још три песме на бис. Међутим, звали су нас из Агенције за ванредне ситуације и рекли да ће да падне град величине тениске лоптице. То се и догодило, али не у Београду, већ у Инђији. Тамо има 20 повређених. Замислите да је пао на Калемегдану, било би неколико хиљада повређених сигурно. Тако да смо морали да одсвирамо "Зажмури" и завршимо концерт - објашњава Бајага.

Фронтмен бенда признаје да му је ово сигурно један од најзначајнијих концерата у досадашњој каријери:

- У ово време, кад сви знамо каква је економска криза, част је добити оволику подршку од Београда и Београђана. Хвала им у моје и име мог бенда. Дали су нам такав ветар у леђа да нисмо могли да будемо лоши!

 

bajaga6

ОДМОР
Момчило Бајагић дан после свирке каже да неће радити ништа специјално: - Данас се одмарам, чујем се са пријатељима, примам честитке и ништа више. Следећи наступ нам је 28. јуна у Крагујевцу на "Арсенал фесту". Имаћемо још мало свирки, па ћемо на одмор. У августу и септембру ћемо свирати нон-стоп. Ово нам је било важно и хвала богу да је лепо прошло.

Пријава за Newsletter

Будите у току са дешавањима и новостима из Београдске тврђаве. За пријаву једноставно укуцајте Ваш е-mail